Entries by admin

QHM: Nuk kemi akuzuar kopmanin “Saba Belça”. Mirëpo, ish pushteti i asaj kohe.

Lidhur me ripublikimin e shkrimit për ofera korruptive , i cili për herë të parë u publikua para tri viteve, ne si organizatë jo qeveritare, distancohemi nga akuzat kundrejtë kopmanisë “Saba Belça”. Mirëpo, nuk distancohemi nga ish pushteti i asaj kohe që ekziston dyshimi për keqpërdorim. Në atë rrugë, dhe në atë kohë, kompania në […]

REAGIM PËR NDALIMIN E KRYETARIT TË PDSH-së z. RAGMI MUSTAFA

Organizata jo qeveritare “Qendra për Hulumtim dhe Monitorim”, reagon ndaj ndalimit të zotit Ragmi Mustafa, kryetar i PDSH-së nga autoritetet e policisë të R. Serbisë, në pikëkalimin e Depcës.. Nëse zoti Mustafa është ndaluar për shkak deklaratave të tij për bashkangjitjen e Luginës së Preshevës me Republikën e Kosovës, atëherë autoritet e MPB duhen të […]

REAGIM NDAJ SULMIT TË KOMANIS “SABA BELÇA”

Organizata jo qeveritare, Qendra për Hulumtim dhe Monitorim, reagon ndaj sulmit barbar kundër kompanis “Saba Belça” në Vranjë, ku si pasojë, iu vu flaka makinave për asfaltimin e rrugës nga persona të pa njohur. Nëse dikujt në Vranjë i pengon ajo që kjo kompani ka pronari shqiptar, ata po gabohen. Se kompania në fjalë është […]

VIJNË LAJME EDHE MË TË KËQIJA PËR TË DIPLOMUARIT NË SHTETET E RAJONIT

VIJNË LAJME EDHE MË TË KËQIJA PËR TË DIPLOMUARIT NË SHTETET E RAJONIT Shumë të rinj studentë, të diplomuar në Universitetet e rajonit e sidomos në Kosovë, Maqedoni, Shqipëri etj, tani do ta kenë më vështirë për nostrifikimin e diplomave, nëpër disa fakultete përkatëse. Siç mësohet nga ENIC NARIC, që gjendet pranë Ministrisë së Arsimit […]

QHM Gjykatën e Bujanocit do ta shpallë “GJykata Kriminale e Bujanovcit”

  Nëse nuk shpallet fajtore drejtoresha e shkollës fillore “Prof. Ibrahim Kelmendi” znj. Besa Sahiti, atëherë Gjykatën Themelore të Bujanocit nga QHM do të shpallet gjykatë kriminale, ndërsa Preshevën Kosovë Lindore. Opinioni është i njoftuar se për një kohë të gjatë udhëhiqet procedurë penale kundër drejtoreshës së Shkollës Fillore „Prof. Ibrahim Kelmendi“ znj. Besa Sahiti […]

Gjykata themelore në Bujanoc, në mbrojte të krimin administrativ në shkollat shqipe në Preshevë

Aktakuza për vepër penale kundër drejtoreshës së Shkollës Fillore “Prof.Ibrahim Kelmendi”, zonjës Besa Sahiti, nuk po përfund akoma. Gjykata po punon me urdhërat e Riza Halimit. Edhe për kundër dëshmive që posedon gjykata dhe prokuroria në Bujanoc, nga Inspektori Republikan i punës, Inspektori Republikan i arsimi, Inspektori komunal i arsimi se ish shefi i kabinetit […]

FUNDI I MALLVERZIMEVE ADMINISTRATIVE NË SHKOLLËN FILLORE “Prof. IBRAHIM KELMENDI”

Si duket, në fund të vitit shkollor, Shkollës Fillore “Prof. Ibrahim Kelmendi” i ka plasur sherri. Sipas hulumtimeve të organizatës jo qeveritare Qendra për Hulumtim dhe Monitorim, kjo shkollë njihet si një ndër shkollat me mallverzime të mëdha politike dhe me krim administrativ. Në këtë shkollë është një numër i madh i kuadrove të pa […]

Kush posedon letërnjoftimin e UMNIK mund të marr shtetësin e Kosovës.

  Qendra për Hulumtim dhe Monitorim i njofton të gjithë qytetarët e Luginës së Preshevës të janë të regjistruar në kohën e administratës së UMNIK dhe posedoj letërnjoftime po nga kjo administratë tani mund të paisen me letërnjoftimat e Republikës së Kosovës me procedur të rregullt. Procedura për të marrë shtetësin e Kosovës: 1. Kërkesa […]