REAGIM NDAJ SULMIT TË KOMANIS “SABA BELÇA”

38064118_2081298055274976_8302131023928360960_nOrganizata jo qeveritare, Qendra për Hulumtim dhe Monitorim, reagon ndaj sulmit barbar kundër kompanis “Saba Belça” në Vranjë, ku si pasojë, iu vu flaka makinave për asfaltimin e rrugës nga persona të pa njohur.

Nëse dikujt në Vranjë i pengon ajo që kjo kompani ka pronari shqiptar, ata po gabohen. Se kompania në fjalë është një ndër kompanitë më të veçuara në këtë rajon, pasiqë kjo ka ndikuar të zbusë papunësinë e gjithë qytetarëve, pavarësisht se cilit nacionalitet i përkasin.
Ndaj, nëse dikush nga qytetarët serb mendojnë se po e dëmton pronarin shqiptar, ata në këtë rast janë duke dëmtuar me shumë vetveten duke tentuar të ja humbin bukën disa puntorëve të nacionaliteti serb ku ata punojnë po në këtë kompani me kolegët e tyre shqiptare.
OJQ, QHM, kërkon nga organet e rendit që sa më parë të mirren masa dhe ta zbulojnë të vërtetën e rastit në fjalë, dhe kriminelet të ndëshkohen sipas ligjit panvarsish se kush janë ata, qofshi serb, shqiptar apo romë.